På tide å bytte ut kattens hermetikk?

57

Da jeg var liten guttunge fikk jeg mast meg til en undulat hjemme. I dag ser jeg ikke helt logikken i det, ettersom vi jo også hadde katt fra før. Forøvrig en fuglejeger av rang.
Da fugleburet ankom hjemmet ble det plassert høyt oppe på et skap for å unngå utrivelige katteangrep. Høyder var imidlertid ikke noe problem for pus, og da jegeren fikk øye på buret var han der oppe på et øyeblikk og plantet panna i gitteret. Labber og klør gikk som en virvelvind rundt på buret mens fjærkreet flakset forskrekket i midten.
Slike episoder ble det mange av de påfølgende månedene, men fuglen beholdt utrolig nok livet. Litt ribbet for fjær ble den riktignok et par ganger, litt svinn må en jo regne med. Men etter hvert roet katten seg. Begynte å rusle rolig opp til buret og legge seg ved siden av i tilfelle fuglen skulle finne på å ta seg en tur ut på egen hånd. Det skjedde aldri. Etter hvert ble fugl og katt gode kompiser. Pus lå gjerne helt inntil buret og malte, mens fuglen klødde og lekte med pelsen gjennom gitteret.
Fuglen levde forøvrig i drøyt 10 år, før den døde av alderdom.