Parkeringsvakt, skjerp deg!

75

Ja, jeg har altså fått en parkeringsbot…..igjen. Har fått noen før også, og felles for dem alle er at jeg trodde jeg hadde parkert riktig. Denne gangen var det foran et fotgjengerfelt. Jeg har ikke med meg målbånd når jeg parkerer, men regnet med at jeg var sånn ca 5 meter ifra stripene, slik det kreves. Representanten fra Oslo Kommunes Trafikketat målte imidlertid avstanden til 4,20 meter. Og jeg er dermed 500 kroner fattigere. Sånt får meg til undres på hva slags folk som tar jobb som parkeringsvakt. Sånn statusmessig ligger vel ”parkeringsvakt” til og med under ”arbeidsledig..?” Ikke noe du skryter på deg på byen mao.

Nå er det også slik at jeg går forbi nevnte gangfelt et par ganger hver dag, og omtrent hver gang er det en ny bil der med parkeringsbot i ruta. En av byens mange parkeringsbot-feller altså. Gangfeltet ligger i en meget rolig borettslag-gate der det bare kommer en og annen bil i sneglefart for å finne et sted å parkere. Det er antagelig flere folk midt i gata enn biler. Fotgjengerfeltene er det i allefall ingen som bruker. Eneste hensikten med disse stripene er da å dra inn masse penger til kommunekassa.

Hva koster en veistump nå for tiden mon tro. Jeg kunne f.eks kjøpe 5 meter vei foran dette gangfeltet. Det ville gi meg en inntekt på ca 2 x 500 kr pr dag. 365 000 kroner i året. En fin liten årslønn for å skrive ut en bot to ganger i døgnet. Men i så fall måtte jeg også synke ned på Trafikketaten og parkeringsvaktens nivå. Det er vel egentlig ikke verdt det…